Bóna László: Párhuzamos valóságok

0 out of 5

5 000 Ft

Bóna László Párhuzamos valóságok. A hermetikus homeopátia alapjai című könyvében a korábbi írásaiból megismert homeopátiás gondolatait a hermetikus hagyományon keresztül helyezi új megvilágításba. Az egyes előadások a világ alapelemeire fókuszálnak, azokat helyezik egy szellemi, kozmikus rendbe, az alkímia rendszerébe, hogy eddig nem ismert aspektusokkal gazdagítsák azokat. Só, higany, kén – jól ismert homeopátiás szerek, amelyek radikálisan új megvilágításba kerülnek, ha a három teremtő princípium egyikeként nézünk rájuk. De nézhetünk rájuk úgy is, mint az ősi Egy három részre szakadt elemeire, mely ősprincípiumoknak a hét teremtő folyamaton keresztül megszülető egysége a gyógyulás legmélyebb szellemi megvalósulását hordozza.

Mit jelent egy adott szer okozta állapot, ha eredetmítoszként tekintünk rá? Ha megértem egy szerhatás evolúcióját, attól a pillanattól fogva értem a hozzá hasonló sorsban osztozó ember saját jóllétéért folytatott belső törekvését, és megértem azt is, mitől hangolódik el és betegszik meg. Ezek a megértések a mindennapi gyógyítói tapasztalást alapvető módon mélyítik el és határozzák meg.

„A homeopátia mégsem nosztalgia, hanem az emberiség legmélyebb világképéből ered, megőrzi azt és átmenti a jövőnek, amikor majd az emberiség túljut azon korszakán, hogy kizárólag anyagelvűen értelmezze a világot.”

Kiadás éve: 2019.

ISBN: 9786155414329

Borító: Puha kötés

Oldalak száma: 256

Kosár

Leírás