A ZÖLDSÉGEK TÁPLÁLKOZÁS-ÉLETTANI HATÁSAI ÉS RECEPTEK

Tudta, hogy a brokkoli gazdag a C-, B1-, B2- és E-vitamintartalma, és lassítja a rákos folyamatok, pl. a vastagbéldaganat kialakulását?
Tudta, hogy a cékla kiemelkedő az ásványianyag-tartalma: kálium,foszfor, kalcium. Ezen anyagok nélkülözhetetlenek a tavaszi fáradtság legyőzéséhez?
Tudta, hogy a csicsóka a cukorbetegek burgonya helyett korlátlanul fogyaszthatják, továbbá csökkenti a vércukorszintet, javítja a máj működését?
Tudta, hogy a padlizsán a fogyókúrás étrend fontos része, mert nagy a rosttartalma, emellett tisztítja a májat és a vesét?
Összesen 27 zöldségről tudunk meg hasonló ismereteket, továbbá zöldségenként 2-3 újszerű receptet, valamint termesztési tanácsokat is kapunk.

A tartalomból

Articsóka
Articsóka vinegrett mártással – Sonkával töltött articsóka
Avokádó
Avokádós-narancsos saláta – Avokádókrém
Áttelelő saláta
Téli saláta
Bámia
Bárány bámiával
Bimbóskel (kelbimbó)
Almás kelbimbósaláta – Kelbimbófelfújt
Brokkoli
Brokkolikrémleves – Besameles brokkoliköret
Cékla
Tejfölös céklaleves – Falusi leves – Nyers céklasaláta
Cikória
Sonkás rakott cikória – Csirkecombok cikóriával – Csőben sült cikória (Chicon au gratin)
Cukkini
Cukkinis csirkecombok – Cukkinifelfújt
Csemegekukorica
Mexikói kukoricás egytál – Kukoricás rakott burgonya
Csicsóka
Csicsókafőzelék
Csillagtök (patisszon)
Csirkés csillagtök-egytál
Feketegyökér
Feketegyökér-egytál
Fodros kel
Töltött fodros kel
Jégsaláta (fodros saláta)
Jégsaláta feta sajttal
Földimogyoró
Mogyorós hús
Gumós édeskömény
Édeskömény-saláta – Édesköményköret
Kínai kel
Kínaikel-saláta
Laskatök
Laskatökfőzelék
Lóbab (nagy szemű)
Szárazbabfőzelék – Babos egytál – Csokoládés babtorta
Maghéj nélküli tök (olajtök)
Paradicsomos olajtök-egytál
Mángold
Sült pulyka mángoldkörettel – Canneloni
Metélőhagyma (snidling)
Snidlinges tojáskrém
Padlizsán (tojásgyümölcs)
Paradicsomos sült padlizsán – Muszaka – Ájult imám
Pasztinák
Pasztinákos zöldségköret
Póréhagyma
Gnocchi póréhagymás besamelmártással – Göngyölt póréhagyma – Póréhagymás pite
Rebarbara
Rebarbarafelfújt – Rebarbaradzsem
Rukkola
Rukkolás paradicsomsaláta
Sonka sütőtök
Sütőtök-krémleves – Sütőtökkuglóf
Sóska
Sóskaleves
Spárga
Csirkehúsleves spárgával – Tejszínes spárga
Spenót
Paradicsomleves spenóttal – Spenótos muffin – Spenótos rakott tészta – Spenótos-zöldséges csirkemell
Torma
Tormamártás – Tormás szendvicskrém
Zeller
Mustáros sült karaj zellerpürével – Waldorf-saláta – Zelleres-almás rakottas
Zöldborsó
Gombás zöldborsó-krémleves – Zöldborsós borjú – Zöldséges puding

Borító: puha
ISBN: 978-963-27-8327-7
Nyelv: magyar
Kiadás éve: 2013
Oldalszám: 152 oldal
Illusztráció: Színes képekkel

2 495 Ft 2 370 Ft